In memory/minnenLP Emmabourne Harmony Girl (Lisa)Ra Lamaras Lamas x SUCH NUCH INT.UCH Emmabourne Pure Magic

TILLBAKA/BACK

This information is only in swedish but later I will publish the information in english but if you look below you will find her results in english.

Till minne av vår stamtik Emmabourne Harmony Girl (Lisa). Hon blev mor till två av våra första valpkullar, hennes första kull hos oss var med vår egen hane r.a A-Te-Ell´s Mr Figaro (Leo) i denna kull blev det 2 hanar och 3 tikar. Lisas andra kull hos oss var med Fakaiser´s Enzo d´Eminent i denna kull föddes 8 valpar, 4 hanar och 4 tikar. Lisa fick även 2 kullar hos kennel Emmabourne, sina två första kullar, den allra första var med Mustanaamion October och den andra var med Ceres Gambler Of Zoronique.

Lisa var en stor personlighet och en oförglömlig hund, mattes vovve. Jag EvaMarie tränade henne i lydnad, spår och rapport men även i agility,  jag tävlade henne endast i lydnad och en gång i spår. Hon var som i texten skriven om belgare, Lisa var en riktig kompis och en vän i nöd och lust, hon hade försvarat mig in i döden om hon hade blivit tvungen. En modig vovve med en mkt klok, vänlig och trevlig karaktär. Hon hade en stor arbetsvilja med en rejäl portion kamplust, föremålsintresse m.m allt som en arbetande hund bör ha. Tyvärr blev vi avbrutna i vår frammarsh i tävlandet när hon fick sin första valpkull sen kom vi inte riktigt igång igen, som tidigare så därför blev det inte mer än de resultat ni kan se nedan.

Utställd blev hon som valp och placerade sig som 5:a med HP på en rasspecial AfBV-SBU och nångång ställde vi ut henne på nån inofficiell utställning där hon blev BIM. Vi var sparsamma med att ställa ut henne pga av att hennes tår var vita på framtassarna och på den tiden var inte detta så populärt i Sverige men idag accepteras detta mer vid utställning i Sverige. Det har alltid accepterats på kontinenten pga att belgaren från början hade mer vita tecken och det kommer tillbaka på olika linjer med jämna mellanrum även idag. Lisa lämnade inte vita tår på sina valpar om inte hanen hade vita tår i sina anlag också.

I övrigt har Lisa lämnat avkommor och har barnbarn som meriterat sig i allt från lydnadsettan och apellklass upp till i elitklass i lydnad och i bruksgrenarna och har även lämnat Korad avkomma. Även i utställnings sammanhang har det gått bra för hennes barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

 

Resultat / Results
Hd Ua / Hips free
GK K / Passed charactaretest
GK MH GK Skottprov/ Passed mentally & shottest
LP= Lydnadsdiplom i lydnadsklass 1 /diploma in obediens 1
GK i Apellklass spår / Passed tracking level 1
BIM/BOS Inoff

(Not showed so much because of to much white on her front-feets for Swedish shows in that time around 1990 and forward.)